La taula de coordinació unitària en contra de la repressió i per l’autodeterminació és una realitat

Crida Premianenca celebra el compromís de totes les forces polítiques independentistes i de les entitats (ANC, Òmnium i CDR) a seure en únic espai d’acció i organització

Trobada de totes les forces i entitats independentistes de Premià de Mar.

El conjunt de partits i entitats independentistes de Premià de Mar s’han emplaçat a crear un espai unitari d’acció i organització per a la defensa efectiva del dret a l’autodeterminació i en contra de la repressió. El consens sorgeix després de la taula rodona del passat divendres 17 novembre, que va ser convocada per Crida Premianenca de manera oberta i on hi van participar totes les forces sobiranistes del municipi, a excepció dels Comuns que van deixar llibertat als seus militants per assistir-hi. Aquesta taula de coordinació serà un espai per unir forces i millorar l’organització del moviment independentista del municipi i esdevindrà un primer pas per aconseguir acords estratègics en la matèria entre les diferències forces polítiques de cara a les properes eleccions municipals. A proposta de Crida Premianenca, la composició de la taula haurà de ser paritària, amb un home i una dona presents per part de cada organització.

En nom de Crida, el regidor Andreu Mumbrú explicava a la taula que, “si bé Crida Premianenca és un projecte municipalista autònom, divers i centrat a Premià de Mar, totes les persones que participen de l’assemblea de Crida són radicalment demòcrates, radicalment republicanes i radicalment defensores del drets socials, incloent també el dret a l’autodeterminació”. El portaveu de Crida Premianenca transmetia que, després del cicle de mobilització de l’octubre del 2017, calia fer front als embats de l’Estat fent una nova acumulació de forces i organitzar des de baix amb el conjunt de la ciutadania mobilitzada, partits i entitats. En definitiva, posar de nou en crisi a l’Estat amb una combinació de mobilització i desobediència institucional i popular.

El regidor de Crida Premianenca Andreu Mumbrú.

Alguns militants de l’ANC al públic demanaven unitat en forma d’una sola llista electoral independentista per a les properes eleccions municipals el 2019, però cap dels partits va expressar convenciment per aquesta estratègia. Mumbrú, al respecte, va argumentar que “cal unitat política contra la repressió i per fer efectiva l’autodeterminació, però no uniformitat; si cap dels partits independentistes premianencs tenim un mateix model pel poble ni tàctiques similars en la qüestió nacional, una candidatura unitària és començar la casa per la teulada, el que cal és buscar acords estratègics comuns”. En aquesta línia, des de Crida Premianenca es valora que les eleccions municipals són una confrontació de models ideològics per resoldre les necessitats més properes de la gent. Andreu Mumbrú recordava a la taula rodona que “si la campanya per les eleccions locals només es planteja en termes nacionals, estarem donant via lliure a propostes demofòbiques unionistes que no tenen cap proposta per a Premià de Mar i que només treuen rèdit electoral atiant l’odi i brandant la bandera del 155”.

2 thoughts on “La taula de coordinació unitària en contra de la repressió i per l’autodeterminació és una realitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.