L’assemblea de Crida Premianenca es reafirma en la necessitat d’impulsar el canvi a l’Ajuntament de Premià de Mar

L’Assamblea de Crida Premianenca ha abordat aquesta setmana la situació política local i la proposta feta pública per Esquerra Republicana d’impulsar un govern de concentració que aplegui els grups de Junts per Premià de Mar, ERC, Crida i Premià en Comú. Davant d’aquesta oferta, l’assemblea es reafirma en la necessitat d’un gir de 180º a la política municipal i considera que les formacions d’esquerres no han de deixar de banda el treball conjunt ni l’objectiu de conformar un govern alternatiu. Per aquest motiu demanem a ERC que no renunciï a l’alcaldia de Premià.

Crida Premianenca és un projecte polític que va néixer amb l’objectiu de posar en qüestió dècades de governs de sociovergència i un model de poble depredador amb el territori i mancat de sensibilitat social. Des d’aleshores hem treballat per bastir una alternativa que posi l’Ajuntament al servei de les persones, les entitats i els moviments socials i freni l’especulació urbanística fent un Premià més verd i sostenible, defensant polítiques feministes que posin les persones i la seva cura al centre, polítiques socials que enforteixi els serveis públics i un Ajuntament basat en la radicalitat democràtica i la lluita per l’autodeterminació i la República.

L’assemblea considera que el resultat de les eleccions d’enguany i l’actual precarietat del govern de JxP, amb cinc regidors sobre vint-i-un del plenari, així com la poca capacitat que ha mostrat el govern i l’alcalde per acceptar la situació, obrir-se a a les demandes de la resta de grups i arribar a acords, fan encara més necessari un treball conjunt de les formacions progressistes i republicanes. Alhora que recordem que la nostra formació no té cap pressa per ocupar càrrecs ni cadires al govern.

No obstant això, Crida sempre ha estat oberta al diàleg amb totes les forces del municipi per abordar les problemàtiques locals, per això hem impulsat la creació de la Taula per la República, hem participat en l’acord sobre gran temes de ciutat com el Pla Urbanístic de Can Sanpere i hem traslladat cada any les nostres propostes per negociar els pressupostos municipals. És per això que la Crida accepta participar en una taula de diàleg, “sense carteres ni càrrecs sobre la taula, on les quatre formacions puguin discutir sense condicionants la situació política actual” i esperen la seva convocatòria per part de l’alcalde, ja que fins al moment no hi ha hagut cap gest i ni contacte per part de Junts per Premià per abordar la situació política local.

 

One thought on “L’assemblea de Crida Premianenca es reafirma en la necessitat d’impulsar el canvi a l’Ajuntament de Premià de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.