[Comunicat] L’Alcalde dóna un cop de porta a negociar les propostes presentades per la Crida als pressupostos 2019

Des de Crida Premianenca vam fer arribar a principis de gener un document de treball a l’Alcalde amb els nostres eixos programàtics i propostes prioritaris per a la negociació dels pressupostos, com ja vam explicar fa una setmana en un article.

Aquest document es centra en qüestions com el foment de l’economia i l’ocupació, la protecció de drets com l’habitatge, l’educació i la igualtat de gènere, o la defensa del territori. La nostra voluntat, expressada al mateix Alcalde, era entendre-ho com a un marc inicial per a la negociació i ens oferíem a parlar-ne per arribar a acords, amb voluntat com sempre de construir un poble socialment més just i més habitable.

Fem públic el document íntegre elaborat per a la negociació dels pressupostos que l’alcalde rebutja negociar: Descàrrega’l

Malgrat aquesta predisposició, hem rebut com a resposta una negativa rotunda per part del batlle de Premià a iniciar cap tipus de diàleg o negociació, afirmant que els comptes presentats pel govern són una proposta “continuista”, que el nostre model de poble està “molt allunyat en alguns aspectes” i que properament la població ja “tindrà ocasió de triar quin model prefereix”.

Entenem que tota negociació implica un cessió per ambdues parts i voluntat d’entesa. No obstant això, un cop més ens trobem amb la negativa a qualsevol tipus de pacte i amb un tarannà autoritari envers aquelles formacions que plantegen canvis substantius en la política municipal. Pensem que l’actual govern només accepta seguidisme i propostes de mínims en qualsevol negociació, aquelles que no qüestionin el model articulat els últims 12 anys pel tàndem Buch-Méndez. Com han mostrat reiteradament incomplint fins i tot els pactes pressupostaris assolits durant aquesta legislatura amb ERC en aspectes clau com l’urbanisme o l’educació (definició participada del mapa escolar o del futur urbanístic de Transmesa i Metal·logènia).

És per aquests motius que fem públic el document íntegre elaborat per a la negociació dels pressupostos 2019 per tal que la ciutadania pugui conèixer de forma transparent la feina realitzada per la Crida i la negativa del govern al diàleg.

One thought on “[Comunicat] L’Alcalde dóna un cop de porta a negociar les propostes presentades per la Crida als pressupostos 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.