[Comunicat] L’Alcalde dóna un cop de porta a negociar les propostes presentades per la Crida als pressupostos 2019

Des de Crida Premianenca vam fer arribar a principis de gener un document de treball a l’Alcalde amb els nostres eixos programàtics i propostes prioritaris per a la negociació dels pressupostos, com ja vam explicar fa una setmana en un article.

Aquest document es centra en qüestions com el foment de l’economia i l’ocupació, la protecció de drets com l’habitatge, l’educació i la igualtat de gènere, o la defensa del territori. La nostra voluntat, expressada al mateix Alcalde, era entendre-ho com a un marc inicial per a la negociació i ens oferíem a parlar-ne per arribar a acords, amb voluntat com sempre de construir un poble socialment més just i més habitable.

Fem públic el document íntegre elaborat per a la negociació dels pressupostos que l’alcalde rebutja negociar: Descàrrega’l

Malgrat aquesta predisposició, hem rebut com a resposta una negativa rotunda per part del batlle de Premià a iniciar cap tipus de diàleg o negociació, afirmant que els comptes presentats pel govern són una proposta “continuista”, que el nostre model de poble està “molt allunyat en alguns aspectes” i que properament la població ja “tindrà ocasió de triar quin model prefereix”.

Entenem que tota negociació implica un cessió per ambdues parts i voluntat d’entesa. No obstant això, un cop més ens trobem amb la negativa a qualsevol tipus de pacte i amb un tarannà autoritari envers aquelles formacions que plantegen canvis substantius en la política municipal. Pensem que l’actual govern només accepta seguidisme i propostes de mínims en qualsevol negociació, aquelles que no qüestionin el model articulat els últims 12 anys pel tàndem Buch-Méndez. Com han mostrat reiteradament incomplint fins i tot els pactes pressupostaris assolits durant aquesta legislatura amb ERC en aspectes clau com l’urbanisme o l’educació (definició participada del mapa escolar o del futur urbanístic de Transmesa i Metal·logènia).

És per aquests motius que fem públic el document íntegre elaborat per a la negociació dels pressupostos 2019 per tal que la ciutadania pugui conèixer de forma transparent la feina realitzada per la Crida i la negativa del govern al diàleg.

One thought on “[Comunicat] L’Alcalde dóna un cop de porta a negociar les propostes presentades per la Crida als pressupostos 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.