Comunicat urgent en resposta a l’atac a un pis de joves migrants a la Plaça Dr. Ferran de Premià de Mar

Davant l’agressió organitzada a un pis de joves migrants de la plaça Dr. Ferran i els posteriors aldarulls pels carrers del municipi, des de Crida Premianenca:

1- Denunciem la inoperància de les administracions. Fa setmanes que la percepció d’inseguretat s’ha disparat a Premià de Mar i s’ha traduït en una creixent preocupació entre la ciutadana amb ampli ressò a mitjans i xarxes socials que, sovint, han servit d’altaveu a les legítimes reivindicacions veïnals. En altres casos, però, s’ha distorsionat els fets, incentivat la violència contra migrants i conduït a una escalada d’actituds racistes que no pot seguir sent obviada. Reiteradament s’ha advertit de la gravetat de la situació al govern municipal, que ha negat la realitat i respost tard, fins al punt de perdre el control de la seguretat pública

L’Ajuntament, com a responsable de la seguretat al municipi, ha d’aturar amb caràcter immediat aquesta escalada de violència, garantir el compliment dels drets fonamentals, iniciar un pla d’actuació urgent basat en un procés de mediació comunitària liderada per les entitats premianenques i en un treball policial de proximitat als barris immediat, en coordinació amb la resta de serveis municipals i amb l’Ajuntament de Premià de Dalt. 

2- Diem no a la violència. Tots els veïns i veïnes tenen dret a viure amb seguretat. Rebutgem qualsevol fet delictiu, els robatoris i intimidacions patits per veïns i veïnes, sovint persones grans, i molt especialment qualsevol forma de violència masclista, que han de ser perseguits i combatuts. Rebutgem rotundament l’atac i intent de desnonament per la força perpetrat per un grup organitzat al pis de Dr. Ferran, així com les amenaces, senyalaments i insults racistes que han patit diversos joves racialitzats del municipi les darreres setmanes. 

Condemnem l’ús pervers de l’agressió patida per una dona al pas soterrat de Santiago Rusiñol per alimentar la violència contra els joves de Dr. Ferran, sense cap vincle conegut amb l’esmentada agressió. Mai la falsa “defensa del feminisme” pot ser usada per justificar el racisme. 

3- Per tot això, reclamem la creació d’un pla local de seguretat que se sustenti en tres eixos: prevenció i protecció social (treball comunitari, acció social, mediació, perspectiva de gènere, etc.) participació ciutadana permanent (en l’elaboració, implementació i revisió del pla) eficiència policial (coordinació entre cossos policials, dotació de recursos, formació i aposta per una policia de proximitat). Per això hem presentat aquesta proposta a la resta de grups municipals, que es debatrà al proper ple de l’Ajuntament en forma de moció

Per un Premià de Mar segur per a tothom i lliure de racisme.

4 thoughts on “Comunicat urgent en resposta a l’atac a un pis de joves migrants a la Plaça Dr. Ferran de Premià de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.