ERC-JxP-AM, Crida Premianenca i Premià en Comú Podem presenten 150 propostes per la Taula del Pacte de Reactivació Econòmica i Social.

 

Els grups municipals ERC-JxP-AM, Crida Premianenca i Premià en Comú Podem presenten conjuntament, desprès d’unes jornades de treball intens, on cada formació política ha presentat diferents propostes en tots els àmbits, que han estat avaluades, debatudes i consensuades, fins arribar a un document extens, amb propostes clares i concretes, per portar-les a debat, amb totes les entitats participants en les taules programades del Pacte per la Reactivació Econòmica i Social de Premià de Mar.

El document presentat explica 150 propostes per fer front a la crisis i la pandèmia que es distribueix en diferents àmbits:

Per la Taula Econòmica, com donar suport al teixit productiu i comercial de Premià de Mar, Mesures pel desenvolupament de la digitalització del comerç, innovació i l’adaptació a les TIC, Mesures per l’accés i la mobilitat en el municipi, Mesures per ajudar a la Restauració i hostaleria, Mesures per empresa, PIMES i autònoms, Mesures pel conjunt del comerç, restauració i PIMES, Impuls de l’economia social i solidària, Mesures per l’Ajuntament i les tramitacions administratives.

Per la Taula de Salut, propostes per l’Atenció Primària, pels Centres residencials i salut en la vellesa, per la Salut mental i afectiva, així com les propostes per la Salut comunitària i serveis socials.

Per la Taula Social, amb propostes del Dret a l’habitatge i subministraments, en Educació, mesures en igualtat de gènere, en treball comunitari i cultural, en espais públics.

Més enllà de les conseqüències sanitàries d’aquest virus, s’han destapat les febleses i desequilibris als quals cal posar solució de manera imminent, però alhora estratègicament.  Les mesures no ens poden fer perdre de vista que cal una actuació integral, de mirada oberta i a més llarg termini, per garantir unes condicions de vida millors per a veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat i ajudar també a impulsar els sectors econòmics més perjudicats.

Cal estar a prop de les persones amb dificultats,  alumnes sense accés a les tecnologies, autònoms sense ingressos, treballadors i treballadores assalariats que han patit expedients de regulació temporals d’ocupació (ERTO), activitat cultural i esportiva, seqüeles psicològiques entre la població, i un llarg etcètera de conseqüències a les quals cal donar resposta com a municipi.

Per això, cal un compromís per part de tothom, des de la responsabilitat i que des d’ ERC-JxP-AM, Crida Premianenca i Premià en Comú Podem així ho entenen i participem de manera activa.   El conjunt de les 150 mesures que segueixen, incorporen noves mesures amb visió de present i futur, i les consideren una oportunitat per abordar aquesta transformació que Premià de Mar necessita, introduint nous elements d’acord amb les noves prioritats.

 

One thought on “ERC-JxP-AM, Crida Premianenca i Premià en Comú Podem presenten 150 propostes per la Taula del Pacte de Reactivació Econòmica i Social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.