El govern contracta un exdiputat de Ciudadanos com a assessor per 50.000€ l’any

A Premià de Mar som innovadors i originals! Per coses molt bones com la nostra estimada Festa Major de Pirates i Premianencs, tot i que, com arreu, les dels darrers dos anys han estat descafeïnades per la maleïda covid-19 i una mica més per la llei del mínim esforç del govern local.

Però potser se’ns recordarà molt més per circumstàncies tristes i penoses com la dramàtica situació que fa més d’un any es va viure en una residència per a gent gran, per l’atac d’ara fa un any contra un grup de joves migrants que vivien en un pis ocupat i una resposta de l’anterior alcalde que més aviat defensava el linxament, o per la insistència en remoure sorra de platja mantenint una lluita reiterada, injustificada i inútil contra la natura per mantenir uns pams de platja durant breus setmanes.

Però la darrera “originalitat” local, ha estat la de l’equip de govern en minoria de JxCat-PDCat i PSC, de contractar l’ex diputat de C’s Martí Pachamé com a ‘assessor de servei, personal eventual classe de confiança i assessorament especial’ amb una jornada de treball de 37,5 hores “flexible i amb disponibilitat horària” i una remuneració de 50.000 euros bruts anuals.

Tot plegat, un conglomerat de situacions penoses que constitueixen allò destacable dels 2 anys d’un equip de govern incapaç de generar diàleg real i incentivar la participació, també real, amb la resta de grups de l’oposició composada per ERC, Crida Premianenca i Premià En Comú Podem. Un govern sense cap projecte de ciutat pels propers anys i que s’ha limitat a sobreviure al dia a dia fent equilibris constants i que ara s’atreveix amb aquesta darrera “originalitat” per salvar una legislatura al preu que sigui, encara que suposi per a premianenques i premianencs dos anys més de mediocritat en política local. Objectiu principal: garantir onze mans alçades al ple del nostre ajuntament, vinguin d’on vinguin i tinguin la ideologia que tinguin. O potser és que Junts-PDCat, PSC i C’s de Premià de Mar tenen més coincidències ideològiques de les que ens pensem? 

De fet, fa uns mesos ja denunciàvem la dinàmica clientelar d’aquest govern i la contractació com a assessors de dos càrrecs de partit (Junts i PSC). Ara es va més enllà i s’incorpora C’s a l’acord.

En definitiva una situació “d’originalitat” trista pel municipi i probablement una relació política difícil d’explicar des de Premià i difícil de digerir, comprendre i acceptar, almenys per part de la seu nacional de Junts per Catalunya. O potser no?

Sigui com sigui, des de Crida Premianenca no deixarem de mantenir una actitud propositiva constant en la nostra acció institucional des de l’oposició. Però també, al carrer, d’anar cultivant en aquesta recta final de legislatura la necessitat imperiosa de construir sinergia valenta amb ERC i Comuns per generar un revulsiu potent de cares a les municipals del 2023. Premià de Mar no podem continuar així…

One thought on “El govern contracta un exdiputat de Ciudadanos com a assessor per 50.000€ l’any

  • […] que, com els altres càrrecs de confiança, el fitxatge “costa als veïns 50.000€”. Des de Crida, que fa notar que Pachamé va ser cofundador de Societat Civil Catalana, afirmen que “farà de […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.