333 nous pisos? Crida qüestiona els plans urbanístics del govern per a Transmesa i Metal·logènia

Crida Premianenca convoca una assemblea oberta per explicar el projecte anunciat pel govern municipal per requalificar i permetre la construcció de pisos a Metal•logènia i Transmesa. La trobada està anunciada per divendres 4 de febrer a les 18h a l’Ateneu Eixam i la formació vol debatre-hi com afrontar aquest nou procés urbanístic especulatiu.

Recentment, el govern de Premià de Mar ha fet públic que té un acord amb la propietat de Transmesa i Metal·logènia per requalificar els terrenys i permetre-hi la construcció de blocs de pisos. Un total de 333 habitatges que se situarien en les últimes parcel·les sense edificar del municipi i on ara només s’hi permeten usos industrials (Transmesa) o terciaris (Metal·logènia).

Per a Crida Premianenca aquests projectes repeteixen el model de sempre: permetre que els privats decideixin l’urbanisme de Premià afavorint els processos especulatius, les requalificacions i la construcció de blocs de pisos a una ciutat ja massificada. 

Aquests projectes se sumen als habitatges ja aprovats a les Hortes de Ponent, un total d’aproximadament 650 habitatges que poden suposar un augment de prop del 10% de la població de Premià sense que això s’acompanyi d’un pla d’equipaments que garanteixi que els serveis existents no se saturaran encara més i que no contempla una dotació suficient d’habitatge públic de lloguer social.

Crida considera que aquest no és el millor acord per a Premià, sinó un acord pensat sobretot pels interessos de la propietat. S’hipoteca el futur quan seria molt millor resoldre primer la transformació de Can Sanpere i posteriorment abordar la conversió d’espais centrals pel poble com Transmesa amb fórmules similars per maximitzar els usos d’equipament públic i zona verda.

La formació municipalista considera que cal contemplar totes les opcions, com la compra total o parcial d’algun terreny o la definició d’un polígon discontinu que permeti concentrar l’edificació als afores del municipi i fer a Transmesa un parc central. Obrint en tot cas un procés veritable de debat públic i participació ciutadana. 

Davant d’aquest anunci, Crida ha demanat una nova trobada amb el govern municipal, que se celebrarà aquest dijous, i convoca una assemblea oberta per explicar el projecte anunciat pel govern municipal per requalificar i permetre la construcció de pisos a Metal•logènia i Transmesa.

4 thoughts on “333 nous pisos? Crida qüestiona els plans urbanístics del govern per a Transmesa i Metal·logènia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.