Crida demana a la resta de forces polítiques el compromís ferm abans de les eleccions de no requalificar Metalogenia ni Transmesa

La formació municipalista ha celebrat una nova trobada amb veïns de Premià per parlar del futur urbanístic del municipi. A l’acte han denunciat novament la proposta del govern de Junts i PSC (amb suport de C’s) acordada amb la propietat de Transmesa i Metal·logènia per requalificar els terrenys i possibilitar la construcció d’un total de 333 habitatges a les últimes parcel·les sense edificar del municipi, on actualment només es permet usos industrials (Transmesa) o terciaris (Metal·logènia).

Segons Sebastià Caba, regidor de Crida, l’horitzó de les properes eleccions municipals i el descontent veïnal han forçat a aparcar temporalment l’acord de Junts i PSC de requalificació però es tracta només d’una maniobra interessada. És per això que des de Crida s’ha reclamat a tots els partits un compromís explícit de cara les eleccions del maig de no requalificar aquest terrenys.

Segons Caba, només un futur govern de canvi pot garantir una altra manera d’afrontar el futur urbanístic de Premià de Mar, 4rt municipi amb més densitat de Catalunya, fet que ens ha convertit en una ciutat dormitori i serveis públics saturats.

Per aquest motiu, des de que Crida s’ha proposa quatre punts per afrontar el futur d’aquestes parcel·les:

  • Que s’aturi la requalificació i la construcció de 333 pisos i que tots els grups municipals es comprometin als seus programes electorals a no dur-la a terme després de les eleccions.
  • Que s’estudiïn totes les opcions amb el creixement demogràfic zero i la creació d’un gran parc com a objectius.
  • Que es faci un pla d’equipaments participat per determinar les prioritats del municipi.
  • Que el futur d’aquests espais l’acabi decidint la ciutadania en una consulta popular.

Cal recordar que a aquests projectes se sumen als habitatges ja aprovats que aviat es construiran a les Hortes de Ponent. En total uns 650 pisos nous que poden suposar un augment significatiu de la població de Premià sense que s’acompanyi d’un pla d’equipaments que garanteixi que els serveis existents no se saturaran i que no contempla una dotació suficient d’habitatge públic de lloguer social.

One thought on “Crida demana a la resta de forces polítiques el compromís ferm abans de les eleccions de no requalificar Metalogenia ni Transmesa

  • Molt interessant! Estic d’acord en el fet que cal un canvi de govern per garantir un altre camí al futur urbanístic de Premià de Mar. Com es preveuen abordar els punts proposats per Crida si es manté el govern actual?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.