Consulta popular per decidir el futur urbanístic de Transmesa i Metal·logènia

Crida Premianenca proposarà al Ple municipal un procés de debat públic i que l’última paraula sobre Transmesa i Metal·logènia la tinguin els ciutadans de Premià en una consulta popular. 

La moció, que es votarà el 20 d’abril, proposa que es realitzin debats obertas als veïns i veïnes als diversos barris de Premià per analitzar les opcions que hi ha per a aquestes parcel·les: mantenir els usos actuals, requalificar per construir pisos, comprar o expropiar, definir una altra distribució de l’edificació, etc.

Crida vol que després dels debats sigui la ciutadania qui tingui l’última paraula sobre el futur urbanístic de Transmesa i Metal·logènia en una consulta popular. Aquesta votació podria ser de binària -permetre o no la requalificació de les finques- o plantejar preguntes de tipus arbre.

La formació municipalista recorda a la part expositiva de la moció que el govern de Premià ha fet públic que té un acord amb la propietat de Transmesa i Metal·logènia per requalificar els terrenys i possibilitar-hi la construcció d’un total de 333 habitatges a les últimes parcel·les sense edificar del municipi, on actualment només es permet usos industrials (Transmesa) o terciaris (Metal·logènia).

Aquests projectes se sumen als habitatges ja aprovats que aviat es construiran a les Hortes de Ponent. En total uns 650 pisos nous que poden suposar un augment significatiu de la població de Premià sense que s’acompanyi d’un pla d’equipaments que garanteixi que els serveis existents no se saturaran i que no contempla una dotació suficient d’habitatge públic de lloguer social.

One thought on “Consulta popular per decidir el futur urbanístic de Transmesa i Metal·logènia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.