[Comunicat] L’Alcalde d贸na un cop de porta a negociar les propostes presentades per la Crida als pressupostos 2019

Des de聽Crida Premianenca vam fer arribar a principis de gener un document de treball a l’Alcalde amb els nostres eixos program脿tics i propostes prioritaris聽per a la negociaci贸 dels pressupostos, com ja vam explicar fa una setmana en un article.

Aquest document es centra en q眉estions com el foment de l’economia i l’ocupaci贸, la protecci贸 de drets com l’habitatge, l’educaci贸 i la igualtat de g猫nere, o la defensa del territori. La nostra voluntat, expressada al mateix Alcalde, era entendre-ho com a un聽marc inicial per a la negociaci贸 i ens ofer铆em a parlar-ne per arribar a acords, amb voluntat com sempre de construir un poble socialment m茅s just i m茅s habitable.

Fem p煤blic el document 铆ntegre elaborat per a la negociaci贸 dels pressupostos que l’alcalde rebutja negociar: Desc脿rrega’l

Malgrat aquesta predisposici贸, hem rebut com a resposta una negativa rotunda per part del batlle de Premi脿 a iniciar cap tipus de di脿leg o negociaci贸, afirmant que els comptes presentats pel govern s贸n una proposta “continuista”, que el nostre model de poble est脿 “molt allunyat en alguns aspectes” i que properament la poblaci贸 ja “tindr脿 ocasi贸 de triar quin model prefereix”.

Entenem que tota negociaci贸 implica un cessi贸 per ambdues parts i voluntat d’entesa. No obstant aix貌, un cop m茅s ens trobem amb la negativa a qualsevol tipus de pacte i amb un tarann脿 autoritari envers aquelles formacions que plantegen canvis substantius en la pol铆tica municipal. Pensem que l’actual govern nom茅s accepta seguidisme i propostes de m铆nims en qualsevol negociaci贸, aquelles que no q眉estionin el model articulat els 煤ltims 12 anys pel t脿ndem Buch-M茅ndez. Com han mostrat reiteradament incomplint fins i tot els pactes pressupostaris assolits durant aquesta legislatura amb ERC en aspectes clau com l’urbanisme o l’educaci贸 (definici贸 participada del mapa escolar o del futur urban铆stic de Transmesa i Metal路log猫nia).

脡s per aquests motius que fem p煤blic el document 铆ntegre elaborat per a la negociaci贸 dels pressupostos 2019 per tal que la ciutadania pugui con猫ixer de forma transparent la feina realitzada per la Crida i la negativa del govern al di脿leg.

One thought on “[Comunicat] L’Alcalde d贸na un cop de porta a negociar les propostes presentades per la Crida als pressupostos 2019

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informaci贸 del vostre comentari 茅s processada