Crida Premianenca convoca als actes amb motiu de la Diada Nacional

La candidatura municipalista Crida Premianenca participa als actes convocats per commemorar l’Onze de Setembre a Premià de Mar. La formació reivindica tant el caràcter nacional com social que ha de tenir aquesta Diada i la importància que hi juguen els pobles i ciutats.

Durant les darreres setmanes, Crida Premianenca ha col·laborat en l’organització dels diferents actes que es fan al municipi amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. El primer és la Marxa de Torxes per la Independència, una marxa que es fa simultàniament a diferents pobles i ciutats del país. En el cas de Premià de Mar, l’acte és conjunt amb Premià de Dalt i, a més de Crida Premianenca, també compta amb el suport d’altres partits i organitzacions com l’ANC.

Per altra banda, Crida també participa a la ja tradicional ofrena floral que cada any es fa al monument de Rafael de Casanova. En aquest acte, la candidatura vol fer palès a través del seu manifest que en la situació actual és imprescindible fer una aposta per una màxima democràtica i universal com és el dret a l’autodeterminació dels pobles. Paral·lelament, Crida Premianenca també reivindica en el manifest que, tenint en compte la conjuntura de crisi econòmica, social i institucional, cal treballar per una construcció nacional radicalment democràtica, socialment justa i que respecti el territori.
Finalment, Crida Premianenca destaca la importància del treball diari als diferents pobles i ciutats del país, també a Premià de Mar, com a pas imprescindible en tot aquest procés a fi de garantir-hi la participació popular i el respecte per totes les sensibilitats expressades arreu.
A continuació, us adjuntem el manifest que llegirem a l’ofrena floral al monument de Rafael de Casanova:
Benvolguts i benvolgudes,Un nou Onze de Setembre ha fet que premianencs i premianenques ens trobem reunits al voltant del monument a Rafael de Casanova per a fer-hi l’ofrena floral, l’acte tradicional de cada Diada Nacional on partits i entitats poden expressar el seu punt de vista sobre la situació en què es troba el País.

Enguany, però, ens trobem davant d’un Onze de Setembre ben especial. La nostra història recent sembla que ha fet obrir els ulls a un poble català que els darrers 32 anys ha patit sense interrupcions les interferències de l’Estat espanyol, que de manera bel·ligerant ha atacat a tots els nivells l’autonomia del nostre País.
No cal definir aquestes agressions amb cap eufemisme: es tracta de repressió. Les administracions de l’Estat s’ho han fet venir bé per a dissenyar un marc legal i jurídic que ofegués qualsevol legislació catalana que ens permetés desenvolupar-nos com un país normal.
Aquest estat d’excepció perfectament dissenyat per les institucions s’ha convertit, a més, en un discurs. L’aliança amb els mitjans de comunicació ha estat clau per a difondre els ideals més reaccionaris i aconseguir una opinió pública espanyola que majoritàriament ja ha interioritzat que Catalunya és la culpable, si no de tot, de gairebé tot.
Però paral·lelament a aquest entramat discursiu de repressió que té com a punt de partida la constitució reformista del 78, Catalunya ha anat movent segon el vent que bufava políticament parlant. Dreta i esquerra amb menor o major grau s’han mogut en posicionaments reformistes més aviat conservadors, però d’un temps ençà les coses estan canviant.
El canvi generacional està permetent transformar aquest malestar i aquest discurs de la por en posicionaments il·lusionats i d’esperança. Som molts els joves que sense embuts hem defensat un nou marc jurídic i legal del nostre país que passi pel dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes del nostre país: pel dret a l’autodeterminació dels pobles. I a més, estem aconseguint que aquest discurs traspassi fronteres generacionals i es normalitzi de forma transversal entre la ciutadania.
A nosaltres ja no ens enganya ningú: ni la dreta ultraconservadora, ni la dreta reformista, ni l’esquerra acomplexada que encara no ha sortit de l’armari. Nosaltres parlem alt i clar: el nostre és un posicionament rupturista a tots els nivells.
Des de Crida Premianenca considerem que és imprescindible construir un marc que aposti sense ambigüitats per la plena independència sense recórrer camins destinats al fracàs com el del pacte fiscal, i que entengui la construcció nacional dels Països Catalans com un element imprescindible del procés independentista.
Però també hem de tenir present que la conjuntura actual de crisi econòmica, social i institucional requereix posicionaments clars no només amb relació a l’eix nacional, sinó també a l’eix social. El model polític i econòmic neoliberal de la Unió Europea és el que ens ha conduït a la crisi i és el que condemna centenars de milers de catalans i milions d’europeus a l’atur i a la pobresa.
I és que si tirem pel dret, si els ciutadans i ciutadanes d’aquest país decidim de manera democràtica viure en llibertat, també hem de ser capaços de definir quin model d’estat volem. Com ha de ser el nostre model productiu i econòmic, com hem de desenvolupar la nostra cultura, quin model d’ensenyament volem, i un llarg etcètera de matèries a treballar que ens han de servir per a fer una construcció nacional radicalment democràtica.
Hem d’aspirar a un país més just, més ecològic, més participatiu. Un país que no creixi a base d’Eurovegas i Barcelona Worlds, sinó que es construeixi des de l’equilibri territorial, des dels valors de la solidaritat i la cooperació i amb la coresponsabilització dels seus ciutadans i ciutadanes. On la llengua catalana tingui el reconeixement merescut aquí i a fora, on la cultura popular sigui l’encarregada de mantenir vives les nostres tradicions i les nostres arrels. On la nova ciutadania, els immigrants, siguin acollits en condicions humanes i la interculturalitat sigui entesa com a riquesa i no com a risc. On els ciutadans i ciutadanes, a la fi, siguin més lliures i puguin viure en condicions d’igualtat i no siguin discriminats per raons socials, de gènere, d’origen, d’ideals polítics, de conviccions religioses ni per opció sexual.
I tot plegat ho tenim a les nostres mans. Nosaltres apostem per canviar mentalitats i canviar el rumb del país a través d’accions quotidianes que sobrepassen onzes de setembre. El treball del dia a dia des dels pobles i ciutats, també des de la nostra ciutat: Premià de Mar.
Premianencs i premianenques, catalans i catalanes, gaudiu i lluiteu en aquest nou Onze de Setembre.
Visca la terra!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.