Demanem al govern que es reforci l’atenció social davant la crisi del Covid-19

La crisi actual ha servit per constatar la necessitat de prioritzat les polítiques socials, de manera que puguin donar resposta i pal·liar els efectes més immediats de l’emergència, que posa en perill la subsistència de moltes famílies i persones. 

Des de Crida considerem manifestament insuficients les accions realitzades fins ara pel govern, és per això que el nostre grup municipal reclama una sèrie de mesures davant la situació de vulnerabilitat que pateixen molts premianencs i premianenques: 

Reforçar l’àrea de Serveis Socials. L’augment de famílies i persones usuàries deriva en una sobrecàrrega de serveis socials que pot arribar al col·lapse (aquests dies diverses persones ens han donar a conèixer les dificultats per contactar via telefònica amb el servei). Es tracta de persones que pateixen situacions d’extrema precarietat i el fet que no se les pugui atendre ràpid els provoca molta angoixa. Entenem que la millor manera de donar suport a les treballadores és dotant el departament de més mitjans econòmics, tècnics i humans.

Augmentar les partides per a ajuts i polítiques d’atenció social. Actualment disposem de recursos totalment insuficients si considerem l’augment de veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat al nostre poble. No ajuda que haguem de treballar amb un pressupost prorrogat des de 2018 per la incapacitat del govern d’aprovar uns nous comptes que s’adequin a la realitat actual.

Elaborar una diagnosi que ens permeti conèixer la vulnerabilitat social que existeix al nostre poble derivada de l’actual crisi, hem de saber la realitat en la que ens trobem.

Revisar el reglament de prestacions econòmiques de caràcter social, que data de l’any 2014. És necessari actualitzar aquesta eina amb bases més clares, transparents, que els tràmits siguin àgils, eficaços i accessibles per totes aquelles persones que tenen dret a ajuts. 

Convocar d’urgència el Consell Municipal de Serveis Socials, creiem que ara més que mai és del tot imprescindible després de més d’un any sense convocatòries (febrer 2019). Aquest és un espai on participen una àmplia representació d’entitats del nostre poble per debatre i proposar mesures que ens ajudin a buscar solucions davant els problemes i necessitats de la ciutadania del nostre municipi. I que permet, si és necessari, revisar els convenis existents amb les entitats del tercer sector.

Són moments de molta incertesa, que provoquen molt de neguit, el que ara necessiten és que des de l’Ajuntament es trameti un missatge d’acció, confiança i tranquil·litat.

Volem acabar agraint a totes les treballadores, les voluntàries d’entitats i grups de suport i totes les persones que han estat donant resposta a aquesta crisi sanitària i social a la qual ens enfrontem. Sabem que és la col·laboració i l’ajuda la que ens farà millorar, per això cal, des de la institució, mobilitzar totes les actuacions i recursos necessaris que estiguin a l’alçada d’aquests esforços humans.

Serveis socials. Foto de Ràdio Premià de Mar

2 thoughts on “Demanem al govern que es reforci l’atenció social davant la crisi del Covid-19

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.