El PSC tanca la porta a un govern d’esquerres per a Premià de Mar

Després d’un any de negociacions i feina programàtica intensa amb ERC, Premià en Comú i Crida Premianenca, el PSC tanca la porta a un govern d’esquerres, que comptaria amb majoria absoluta, i opta per entrar al govern de JxCat, en minoria, mancat de projecte i condicionat pel suport extern de Ciutadans. 

Els dos partits que representen la vella política local han tornat a posar-se d’acord perquè res canviï. Una estratègia contrària a les necessitats actuals del poble davant de l’emergència que es deriva de la pandèmia del CoVid: gir social (reforçar els serveis públics i atendre l’emergència en qüestions com l’habitatge, la segregació educativa, la desigualtat de gènere o l’atenció primària de salut i el suport als centres residencials), i transició ecològica (recuperar l’espai públic, millorar la gestió dels residus, tendir cap a la mobilitat sostenible, protegir l’entorn natural i impulsar un nou model energètic). 

El juny de 2019, el PSC ja va optar per regalar l’alcaldia a JxCat, malgrat existia un preacord amb la resta de grups del bloc progressista. Ara, consoliden aquest govern i Premià perd una gran oportunitat de transformació que permeti passar pàgina a la mala gestió convergent: pressupost prorrogat, PEF que paralitza les inversions, incapacitat d’elaborar un mapa escolar que reforci l’educació pública, abandonament de les entitats de cultura i festes, negligència i ocultació d’informació en ll’expropiació per fer la futura rotonda del camí del mig que ha portat a una resolució contrària a l’Ajuntament que obliga a pagar mig milió d’euros, i les darreres setmanes mala gestió de les queixes veïnals la pèrdua del control sobre la seguretat ciutadana. 

Fa un any, l’assemblea de Crida Premianenca vàrem fer un esforç i un exercici de responsabilitat davant dels reptes que es presentaven per aquesta legislatura i vam decidir apostar per un govern amb les forces de progrés. Hem fet, durant tot aquest temps i amb els altres grups que creien també en la necessitat d’un canvi, una feina tenaç i lleial, sense esmerçar esforços ni idees per a assolir aquest objectiu. Arribant al punt de consensuar un acord programàtic, la composició del govern i uns pressupostos alternatius. Agraïm la voluntat d’entesa i el compromís d’ERC-JxP i Premià en Comú Podem en aquest trajecte que volem continuar. Ara ens cal fer balanç, veure encerts i errors. 

A Crida mantenim el convenciment que la millor solució a les necessitats actuals passa per un acord progressista que garanteixi estabilitat i renovació. Si ara no és possible, estem totalment determinades a realitzar una oposició dura però alhora propositiva que serveixi per bastir una alternativa de govern d’esquerres, republicà, ecologista i feminista en un futur proper. 

One thought on “El PSC tanca la porta a un govern d’esquerres per a Premià de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.