Crida Premianenca demana la dimissió de l’alcalde, Miquel Àngel Méndez, per incapacitat de gestionar la seguretat pública i legitimació d’atacs racistes.

El govern encapçalat per l’alcalde Méndez ha perdut el control de la seguretat ciutadana, una situació gestada fa setmanes davant la qual no ha aplicat cap mesura preventiva o de contenció que evités l’atac xenòfob viscut diumenge a Premià de Mar. 

La situació s’ha vist agreujada per les declaracions irresponsables de Méndez a diversos mitjans on nega la connotació racista dels aldarulls i justifica les “patrulles” ciutadanes que han intentat desallotjar un grup de joves magrebins a cops de pedra i crits xenòfobs. Unes declaracions que han estat catalogades pel seu propi partit, Junts per Catalunya, “d’inacceptables” en un comunicat nacional.

L’alcalde insisteix a traslladar la responsabilitat a la Generalitat obviant les seves competències en ordre públic, demostrant ser incapaç d’impulsar una estratègia multidisciplinària i una política de seguretat democràtica per afrontar les necessitats del nostre municipi, garantir drets i llibertats a l’espai públic i prevenir el racisme i la xenofòbia.

Reiteradament s’ha advertit del risc de menystenir i no actuar davant comportaments que trenquen amb la convivència, situació que el govern municipal ha negat contínuament en les darreres setmanes i a la qual ha respost tard, fins al punt de perdre el control de la seguretat pública. 

Crida Premianenca exigeix que l’Ajuntament, com a responsable de la seguretat al municipi, aturi amb caràcter immediat aquesta escalada de violència, garantint el compliment dels drets fonamentals i iniciant un pla d’actuació urgent basat en un procés de mediació comunitària liderada per les entitats premianenques i en un treball policial de proximitat i immediat als barris.

La formació municipalista considera també imprescindible activar un pla local de seguretat en tres eixos: prevenció i protecció social (treball comunitari, mediació, perspectiva de gènere, etc.), participació ciutadana (en l’elaboració, implementació i revisió del pla) i eficiència policial (coordinació entre cossos, formació, policia de proximitat, etc.). I enfortir l’organització popular als barris com a una forma de garantir-hi plenament la seguretat. 

Després d’aquest primer any de legislatura, constatem la ineficàcia, el bloqueig i la incapacitat d’un govern en minoria per tirar endavant i resoldre problemes bàsics que afecten la ciutadania de Premià de Mar.  És per aquesta nefasta gestió de l’actual crisi de seguretat, per l’actitud de legitimació dels discursos d’odi al municipi i per la incapacitat de gestió de l’actual govern que es fa necessari un relleu urgent en l’actual alcaldia i renovació d’idees en el govern i els responsables de la seguretat local. 

Per tot això, Crida Premianenca demana la renúncia al càrrec de Miquel Àngel Méndez, convida la resta de formacions polítiques municipals a sumar-se a la demanda i reclama l’impuls d’una alternativa de govern d’esquerres i seriosa capaç d’afrontar els reptes de Premià.

2 thoughts on “Crida Premianenca demana la dimissió de l’alcalde, Miquel Àngel Méndez, per incapacitat de gestionar la seguretat pública i legitimació d’atacs racistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.